Farská púť do Svätej zeme

02.03.2023 20:02

POKYNY PRE ÚČASTNÍKA PÚTE „SVÄTÁ ZEM“

Pre úspešné zvládnutie organizácie púte si Vás dovoľujeme upozorniť na:

 

 

Zraz účastníkov: 12.3.2023 o 12.30 hod. Letisko Košice, odletová hala

Odlet z Košíc 12.3.2023: o 14.50 hod.  Váš let je  s  leteckou spoločnosťou Austrian Airlines  s príletom do Viedne o 15.50 hod. a následne odlet do Tel Avivu o 20.15 hod. s príletom o 00.40 hod. 13.3.2023. Po prílete transfer na ubytovanie do Betlehema.  

Ubytovanie:

Hotel    Nativity Bells v  Betleheme do 17.3.2023

Hotel    Rosary Sister Nazaret  17.3.-18.3.2023

Hotel    Nativity Bells v  Betleheme   18.3.-20.3.2023

PAS: platnosť pasu musí byť najmenej  6 mesiacov po predpokladanom návrate na Slovensko.

LETENKA: dostanete v autobuse, resp. na letisku.

VRECKOVÉ: odporúčame si zobrať so sebou 100,- - 150,- USD, ktoré sú v Izraeli bežným platidlom (alebo EUR).

LIEKY: predpísané lekárom + lieky proti bolesti, teplote a žalúdočným problémom.

BATOŽINA: potrebné je označiť ju visačkou s menom a domácou adresou. Všetky cenné  predmety uložiť do príručnej batožiny. Ostré predmety /nožík, nožnice, pilník na nechty,.../ odložiť do veľkej batožiny, ktorú odovzdáte pri odchode na letisku. Hmotnosť veľkej batožiny bez príplatku je do 23 kg + 1 ks príručná batožina   do 8 kg (55cm x 40cm x 23cm)  a 1 ks príručná batožina  do 2 kg (40cm x 30cm x 10cm). V kabíne lietadla 2ks príručnej batožiny, jeden plášť, jeden dáždnik, jeden fotoaparát; príručná batožina nesmie obsahovať ostré predmety (nôž, ihlice a pod.), tekutiny, pasty a gély nad 100 ml. V prípade straty alebo poškodenia batožiny sa nevyhnutne obráťte na priehradku strát (baggage claim) ešte pred opustením odbavovacieho priestoru letiska v mieste Vášho príletu, kde sa spíše protokol P.I.R..  Bez tohto protokolu letecká spoločnosť neuzná reklamáciu.

ODPORÚČAME: pohodlnú obuv, slnečné okuliare,  krém s faktorom,  vrstevnaté oblečenie, krátky rukáv, dlhý rukáv, ľahkú bundu ... (na niektoré miesta je potrebné mať zakryté plecia a odev pod kolená),   plavky, obuv  do vody,   fľašu destilátu (vzhľadom na možné črevné problémy), sušienky prípadne iné trvanlivé pečivo.  Váš pobyt je spojený i s pobytom pri Mŕtvom mori, preto odporúčame pribaliť  i osušku.

POČASIE: predpokladané: 16°C – 20°C. Pri Mŕtvom mori cca 23°C – 28°C.  Pri Červenom mori je príjemné a teplé počasie počas celého roka. V severnejších častiach krajiny sa môže v zime objaviť aj sneh. V horských oblastiach sú mesiace november – marec dosť daždivé a chladné. V lete nočné teploty, najmä na púšti oproti dňu prudko klesajú a rozdiel oproti dňu môže byť aj 20 – 25°C . Vzhľadom na túto skutočnosť sa oplatí do svojej batožiny vždy pribaliť aj teplejšie pyžamo.

CESTOVNÉ POISTENIE UNION: Ak ste si zaplatili v našej CK, poistnú kartičku budete mať vloženú spolu s letenkou v kapsičke. Na nej máte uvedený telefonický kontakt na asistenčnú službu. Aj v prípade, že Vám pomôže sprievodca, alebo si sami vyhľadáte napr. lekársku pomoc, je potrebné na toto telefóne číslo túto udalosť nahlásiť. Nielenže Vás vedia navigovať, resp. zabezpečiť potrebnú pomoc, ale aj po návrate je potom jednoduchšie si uplatniť poistné krytie.

OBSLUŽNÉ + VSTUPY do troch francúzskych kostolov: Pripravte si prosím 120,- EUR, ktoré odovzdáte sprievodcovi na mieste (okrem vstupu do Kafarnaumu).

AUDIOSPRIEVODCA – slúchadlá: pre skvalitnenie výkladu sprievodcu - kňaza sme rezervovali pre Vás slúchadlá, cez ktoré budete počuť výklad sprievodcu.

PREDPOKLADANÝ NÁVRAT: 20.3.2023 odlet z Tel Avivu  o 15.35 hod., prílet do Viedne o 18.20 hod. a následne odlet do Košíc o 22.20 hod., s príletom o 23.15 hod.

Naše odporúčanie: Pribaľte si do príručnej batožiny náhradné tričko a spodné prádlo. Nevieme ovplyvniť to, že niekedy mešká veľká batožina do cieľovej stanice. Ak sa to stane, stačí to nahlásiť v okienku reklamácii a bude Vám dodatočne doručená do Vášho hotela.

Prajeme Vám požehnanú púť, veľa príjemných kultúrnych a duchovných zážitkov.   

Krízová linka na Slovensku: Vierka Navrátilová, mobil  0905974264  -   poverený zástupca, na ktorého sa môže cestujúci v ťažkostiach v priebehu celého zájazdu obrátiť so žiadosťou o pomoc a ktorý je oprávnený prijímať a vybavovať reklamácie cestujúceho počas zájazdu.                                            

 

V Senici  dňa 28.2.2023

                                                                                                  ................................

                                                                                                    Bronislava Macková
                                                                                                           riaditeľka CK

Fakultatívne výlety:

Pri Genezaretskom mori budete mať možnosť zakúpiť si „Petrovu rybu“ s čerstvými šalátmi za cca 24,- - 25,- USD. Výstup na horu Tábor je možný  peši, alebo taxíkom za poplatok cca 9,-USD. Plavba po Galilejskom jazere cca 17,- USD pri skupine 24 osôb a menej. Vstup k Mŕtvemu moru na niektoré pláže môže byť spoplatnený.

Pre prípad straty cestovného pasu odporúčame okopírovať pas na strane s fotografiou. Program v ponukovom letáku je orientačný (prispôsobuje sa odletovým časom a situácii v Izraeli).

Skontrolujte si prosím, či máte uhradenú plnú cenu pútnického zájazdu. Zároveň si skontrolujte, či ste nám napísali  Vaše meno na zmluve o obstaraní zájazdu tak, ako ho máte v pase, aby bola správne vystavená pre Vás letenka.  V opačnom prípade nás kontaktujte.

Časový posun: + 1 hodina oproti nášmu času.

Cestovanie a podmienky vstupu do Izraela sú neobmedzené z hľadiska Covid 19.